Motorola werpt zich vandaag op als investeerder van de mobiele virtualiseerder VirtualLogix. Intel, Cisco en Texas Instruments gingen Motorola al voor.

VirtualLogix maakt het mogelijk om twee besturingssystemen te draaien op een en dezelfde handset. Op deze manier moet het mogelijk zijn om een besturingssysteem in te zetten voor de basis telefoniefuncties, en een apart OS dat door gebruikers kan worden aangepast en is bedoeld voor de extra applicaties. Door de scheiding wordt voorkomen dat downloads de basisfuncties van de telefoon corrumperen.

Vooralsnog worden de producten van VirtualLogix gebruikt om een mobiele telefoon met één chip te voorzien van multimediamogelijkheden. In het geval van Motorola ligt het eerder voor de hand dat de VirtualLogix-technologie wordt toegepast in de netwerkapparatuur van het bedrijf. Vorige maand werd bekend dat Motorola de verliesgevende handsetdivisie gaat afsplitsen van de wel renderende activiteiten.

VirtualLogix is in 2002 opgericht en was onder de naam Jaluna ooit een onderdeel van Sun Microsystems. Eerder deze maand kondigde het bedrijf =316&tx_ttnews[backPid]=85&cHash=6e84fd5c3d"]nieuwe tools aan voor het ontwikkelen van high-performance virtualisatieplatformen. Ook werd aan het VLX-platform ondersteuning voor Windows =318&tx_ttnews[backPid]=85&cHash=703eca4c76"]toegevoegd.

Bron: Techworld