Asa Dotzler, hoofd community development bij Mozilla, is verbijsterd over recente recente uitlatingen van Google-ceo Eric Schmidt. Die zei onlangs in een televisie-interview dat privacy iets is voor mensen die geheimen hebben. "Als je iets hebt gedaan waarvan je niet wil dat iemand het weet, misschien had je dat dan sowieso niet moeten doen."

Google vervangen door Bing

In een blogpost wijst Dotzler gebruikers op een extensie die Google vervangt voor Bing in Firefox. "Ja, Bing heeft een beter privacybeleid dan Google", schrijft hij erbij. Het is niet bekend of de Mozilla-manager met die uitspraak zijn goedkeuring hecht aan de experimentele Bing-dienst EntityCube, die ongevraagd persoonsprofielen samenstelt op basis van online vindbare informatie.

Zoekdeal met Google

In 2011 loopt de zoekdeal tussen Google en Mozilla af. De stichting haalt vrijwel al zijn inkomsten uit die overeenkomst, die Google de standaard zoekmachine in Firefox maakt. Door de introductie van Googles eigen webbrowser Chrome is het de vraag of Google de deal gaat verlengen.