Volgens Christopher Beard, vice-president bij Mozilla, zal Firefox 2.0 als alles volgens schema blijft lopen dinsdag beschikbaar zijn.

Deze nieuwe versie bevat nieuwe mogelijkheden die in IE7 niet aanwezig zijn, stelt Beard. Zo onthoudt de open-sourcebrowser welke pagina werd bekeken als de computer plotseling opnieuw moet worden gestart.

"Als je browser opnieuw gestart moet worden of het besturingssysteem vereist dat je reboot, is het vervelend als geopende websites en informatie verloren gaan", licht de vice-president toe.

Firefox 2.0 biedt deze functie via twee opties aan. Standaard zal de browser de gebruiker de mogelijkheid geven de browsersessies terug te halen. Ook kan de gebruiker via de instellingen aangeven dat in voorkomende gevallen altijd de laatste vijf pagina's worden teruggehaald.

Anti-phishing

De nieuwe versie van Firefox heeft, net als IE7, een ingebouwd antiphishingfilter. In tegenstelling tot de browser van Microsoft heeft Mozilla ervoor gekozen geen gegevens van de gebruiker via internet te verzenden.

In plaats van iedere website te controleren aan de hand van een database met bekende phishingsites, haalt Firefox ieder half of heel uur vernieuwingen voor de zwarte lijst op om deze op te slaan in zijn lokale filter.

Verder heeft Mozilla de browser voorzien van ingebouwde spellingscontrole. Gebruikers die nu in de browser tekst invoeren, zoals bij het intypen van een url, het schrijven van een blogposting of mail, kunnen hier gebruik van maken.

Tot slot is ook de geïntegreerde zoekfunctie (met keuze uit Google, Yahoo en Ask.com) van de open-sourcebrowser uitgebreid. Deze geeft nu een lijst met woordsuggesties terwijl de gebruiker zijn zoekopdracht aan het invoeren is. Bron: Techworld