Wilson, Group Program Manager van het Internet Explorer-team, reageert hiermee op een posting op de discussiesite Slashdot waarin gesteld werd dat IE7 zich niet houdt aan de css-standaard.

"Naast het ondersteunen van transparante png-bestanden en het verbeteren van de gebruikerservaring, zijn we hard bezig geweest met de webstandaarden", stelt Wilson tegenover Zdnet. "Dat geldt met name voor html en css."

"We richten ons echter niet specifiek op één enkele test, zoals Acid2", vervolgt Wilson. "In IE6 zaten erg veel bugs die de nodige irritatie veroorzaakten bij webontwikkelaars. We zijn er nog lang niet, maar ik ben erg trots op wat we tot op heden hebben bereikt met IE7. We zijn nog niet klaar met het verbeteren van ondersteuning van de webstandaarden."

Wilson stelt verder dat de ondersteuning van css belangrijker is dan de zogeheten backwards compatibility. "We moeten echter wel rekening houden met onze bestaande gebruikers. Sites die zij regelmatig bezoeken moeten er niet ineens heel anders uit gaan zien." Wilson meldt dat Microsoft webontwikkelaars benaderd heeft om hen te vertellen hoe ze bepaalde zaken moeten oplossen, zodat websites ook in Internet Explorer 7 correct worden weergegeven. Bron: Techworld