De MSDN Library is een van de bekendste onderdelen van het MSDN-abonnement voor software-ontwikkelaars. Toegang tot deze bijna 2 GB aan technische documentatie, vrij te gebruiken brokken programmeercode en de Microsoft Developer Knowledge Base met meer dan 40.000 artikelen, betreffende bug fixes en workarounds voor 'known problems', was tot heden voorbehouden aan abonnees van het Microsoft Developer Network (MSDN). Maar dit is veranderd. Microsoft stelt de MSDN Library voortaan gratis beschikbaar.

De mei-editie van de MSDN Library staat online. Volgende versies zullen beschikbaar komen zodra Microsoft ze vrijgeeft. Of dit ook betekent dat MSDN-abonnees de Library niet meer in hun cd of dvd zending aantreffen, is onbekend. Verwacht wordt dat dit voorlopig onveranderd blijft, al is Microsoft duidelijk bezig zowel MSDN als Technet anders in te richten.

Ook ligt het voor de hand dat er, net als deze week voor Technet, een goedkopere editie van MSDN komt met alleen nog toegang tot alle producten in het abonnement. Bron: Techworld