Dat betekent dat je voortaan kunt zoomen, roteren ChiralScrollen zoveel je wilt op je Linuxdoos. Gesture Suite Linux ondersteunt een heel scala aan multitouch gestures, zoals de Three-finger Flick, om snel door documenten te bladeren; Two-finger Twist en PivotRotate om plaatjes te draaien; PinchZoom om kaarten, foto’s en tekst in browsers te verkleinen en te vergroten; ChiralScrolling om in één beweging door lange documenten te scrollen door je vingers in een spiraal te bewegen; en natuurlijk lineair scrollen, om naar boven en beneden (of links en rechts) te bewegen in documenten.

Gesture Suite werkt met Ubuntu, Fedora, SUSE, Xandros, Millos Linpus en RedFlag, en kan worden gebruikt met touchpads van verschillende grootte, van de kleinste netbooks tot de grootste laptops. Gesture Suite is ook nog eens gratis… tenminste, dat wordt het wel: het wordt gratis gebundeld bij de notebooks die een Synaptics TouchPad of ClickPad aan boord hebben en die met Linux worden geleverd.

Gesture Suite wordt in geen geval open source, dus het zal in zeker niet standaard meekomen met de standaard distributies. Hopelijk komt de suite later in repository’s terecht, van waaruit mensen de suite kunnen toevoegen aan installaties die ze zelf hebben uitgevoerd.

Bron: Techworld