Aurous werd direct gedaagd door muziekbranchvereniging RIAA en kreeg een tijdelijk verbod van de rechter totdat de zaak in november dient. De website werd direct offline getrokken, wat de gemoederen deed bedaren. Maar Aurous gooide de knuppel in het hoenderhok door de code op Github te zetten en te tweeten dat de software open source is.

'Ongelukje'

De code werd weer snel offline gehaald, maar de RIAA is boos. In het verbod van de rechter stond expliciet dat de software niet beschikbaar mocht worden gemaakt en met de Github-actie heeft Aurous die voorwaarden geschonden. Volgens Aurous was er per ongeluk cruciale code op Github gezet en de advocaten van het muzieksoftwarebedrijf boden de RIAA aan om het verzet helemaal op te geven.

Maar de RIAA gelooft niks van het 'ongelukje', mede vanwege de tevens verwijderde tweet die het open source-aspect van Aurous bejubelt en linkt naar Github. De vereniging eist dat Aurous een boete krijgt wegens diens flagrante minachting van het hof. Ook willen ze weten wie de code in de tijd dat deze online stond heeft gedownload.