De Query Analyzer voegt een functie toe aan MySQL Enterprise waarmee zoekvragen realtime worden geanalyseerd over het gehele systeem. Daarmee kan slecht presterende code er snel uit worden gepikt, zo is de gedachte.

De huidige versie van heeft al een optie om slechte prestaties eruit te lichten met een logger, maar de nieuwe tool moet efficiënter proces bieden. Het tooltje wordt geïntegreerd in Monitor, en moet vooral een aanwinst zijn voor de iets kleinere ondernemingen die MySQL vooral voor rapportagedoeleinden inzetten.

Ondertussen blijft het kommer en kwel bij Sun, wiens high-end hardwaredivisie zwaar getroffen is door de kredietcrisis. De Volkskrant van vanochtend haalde een uitspraak in Forbes van analist Chip Chowdry van Global Equities Research aan, die geen cent voor de overlevingskansen van het bedrijf geeft. "Net als alle succesvolle ondernemingen die zich te langzaam aanpassen aan veranderingen, zal Sun verdwijnen", zegt Chwodry. "Tegen kerstmis kan de inboedel op eBay."

Met het huwelijk tussen Sun en MySQL wil het ook nog niet echt vlotten. Ondanks eerdere aankondigingen en beloften is versie 5.1 nog steeds niet definitief uit. Volgens verschillende bloggers is er nu wel een definitieve releasedatum gepland, namelijk 6 december. Bron: Techworld