"Ik ben waanzinnig trots", reageert David van Meeuwen tegenover Techworld, die net als vier anderen is uitgekozen uit meer dan vijfhonderd inzendingen van RHCE's wereldwijd.

De toewijding van Van Meeuwen als Fedora-ontwikkelaar was volgens de jury doorslaggevend. Kandidaten moesten in minder dan duizend woorden hard maken waarom zij de prijs verdienden. "Ik gooide het er vooral op dat ik actief meesleutel aan Fedora", zegt Van Leeuwen, die als Linuxspecialist werkt voor ict-dienstverlener Operator Groep Delft. "Ik heb vooral benadrukt dat ik dat als vrijwilliger doe, tien jaar lang." Via een mail van Red Hat werd de Nederlander van de wedstrijd op de hoogte gesteld. "Ik kan me voorstellen dat veel van mijn collega's terugschrikken, omdat ze actief iets moeten indienen", voegt hij er nog aan toe.

Linux begon voor Van Meeuwen met Fedora 4, en sinds 1998 is hij actief in de gemeenschap. Op de Red Hat Summit, die deze week plaatsvindt in Boston, wordt Van Meeuwen met de winnaars uit de andere gebieden (naast Europa zijn dat de VS, Canada, India en Oost-Azië) geëerd, iets waar de winnaar koel onder blijft. "Ik zou sowieso al naar de summit gaan, alleen wordt het nu door Red Hat betaald en krijg ik een bloemetje. En dat is best leuk", zegt Van Meeuwen.

Overigens gaat Techworld ook prijzen uitdelen: op Sysadmin Appreciation Day (25 juli) zal bekend worden wie zich Systeembeheerder van het Jaar mag noemen. Bron: Techworld