Bij IRL Connect kunnen gebruikers hun virtuele vrienden op Google Maps vinden, en zien wat ze waar doen en zeggen. Het netwerk haalt informatie uit andere sociale netwerken als Facebook en Twitter en zet het letterlijk op de kaart. De service was sinds september 2008 in private bèta.

Vanaf vandaag is de dienst open voor het publiek en zijn er een aantal nieuwe functies toegevoegd. Zo kunnen gebruikers vanaf een locatie live videostreamen vanaf een mobiele telefoon met Bambuser, laat het bedrijf weten. Ook is het mogelijk geworden om foto's op de kaart te zetten in samenwerking met het eveneens Nederlandse Mobypicture. Verder wordt er content van YouTube, LastFM events, CNN, Reuters en Google Streetview met een geotag in de omgeving van de gebruiker geplaatst.

Niet verkopen

Recentelijk won IRL Connect al een Red Herring award, een prijs voor innovatieve bedrijven. In april vorig jaar kreeg het bedrijf investeringskapitaal van Van de Wijgerd BV en van IntoBeta BV, een organisatie die technische ondersteuning biedt aan startups.

Op The Next Web Conference zei oprichter Frank Schuil niet van plan te zijn de dienst te verkopen aan een groot sociaal netwerk. Het is de bedoeling om een op zichzelf staand nieuw netwerk te bieden. Verschillende grote sociale netwerken werken aan vergelijkbare diensten.