Microsoft heeft inmiddels de laatste hand gelegd aan de ontwikkeling van versie 1.5 van de antivirus- en antispywaredienst. Vanaf eind januari zal de software ook in Nederland beschikbaar zijn.

De eerste versie van Onecare is sinds de zomer exclusief in de Verenigde Staten beschikbaar. Het beveiligingspakket heeft daar een marktaandeel van meer dan 15 procent verworven..

Live Onecare biedt zowel een firewall als anti-virus en anti-spyware en omvat ook voorzieningen voor pc-onderhoud en het archiveren van belangrijke data.

De beveiligingssoftware kent een abonnement dat elk jaar verlengd dient te worden. De Nederlandse prijs is nog niet bekend. In de VS kost de software net geen vijftig dollar per jaar, waarmee maximaal drie computers mogen worden beveiligd.

Microsoft positioneert Onecare hiermee nadrukkelijk als beveiligingsoplossing voor thuisgebruikers en kleine bedrijven met een beperkt aantal werkplekken.

Kleine bedrijven kunnen desgewenst extra abonnementen afsluiten om zo meerdere pc's of laptops te kunnen beveiligen. Een centrale mogelijkheid om de software te beheren is er niet. Voor grotere bedrijven heeft Microsoft Forefront Client Security ontwikkelt dat momenteel nog in bèta is. Bron: Techworld