Deze zomer introduceert Novell Suse Linux Enterprise Desktop 10. Volgens het bedrijf is deze nieuwe versie van zijn open-sourcebesturingssysteem klaar voor de desktop.

Ronald de Jong, de directeur van Novell Nederland, is er echter van overtuigd dat het bedrijfsleven pas oog krijgt voor Linux als de software Nederlandstalig is.

Speciaal daarom heeft de fabrikant eerder dit jaar besloten zelf een Nederlandse versie te leveren. Deze Nederlandstalige versie zal echter niet gereed zijn bij de introductie van SLES/10, zo bevestigt een zegsman van Novell.

De Engelse versie van de nieuwe Suse Linux wordt begin juli geïntroduceerd. De Nederlandstalige versie zal naar verwachting pas na de zomer gereed zijn.

De nieuwe software borduurt voort op Novell Linux Desktop 9. De fabrikant richt zich met de nieuwe software primair op de doorsnee kantoorwerker en omschrijft de software als de nieuwe generatie Linux-desktop voor zakelijk gebruik.

De nieuwe open-sourcedesktopsoftware is standaard voorzien van OpenOffice.org 2.0, ondersteunt alle gangbare netwerk- en printprotocollen en kan overweg met Active Directory.

Voorts is de software voorzien van Novells eigen mailclient Evolution, die een geïntegreerde koppeling met Microsoft Exchange bevat. Bron: Techworld