Als we Corey Hynes, directeur van adviesbureau Hynesite en een van de partners van Microsoft, mogen geloven dan zorgt de architectuur van Vista ervoor dat installateurs straks geen omslachtig werk meer hoeven te doen.

Configureren van afzonderlijke desktops of aanpassen van tekstbestanden is er niet meer bij door de introductie van de Windows Automated Installation Kit (WAIK) en een nieuw bestandsformaat voor images: windows imaging file (wim).

Toch is niet alles beter. Volgens Hynes zijn er ook dingen die wel eens irritaties zouden kunnen opwekken, 'dingen die het leven van een systeembeheerder een stuk zwaarder maken'.

Als voorbeeld noemt hij de transparantie en 3d-effecten in de Aero-interface. "Windows is al makkelijk genoeg te breken, dus waarom zou je het besturingssysteem ook van glas maken? Geef ons liever compatible videokaarten."

Volgens Hynes maakt Vista verder intensiever gebruik van schijven. Dektops met een 4200 rpm-schijf presteren daardoor minder goed.

Tot slot noemt hij ook nog het wegvallen van de administrator account. "Het account is niet langer een optie meer", aldus Hynes. Bron: Techworld