Het was eerder niet mogelijk om in het startscherm te bepalen welke sites worden weergegeven. Chrome zet in de huidige versie op die overzichtspagina de meest bezochte sites op een rijtje. Gebruikers kunnen nu zelf bepalen welke webpagina's op het standaardscherm staan.

Een andere aanpassing in de bèta is de mogelijkheid om de kleuren van de browser te bepalen. Net zoals in Gmail kunnen gebruikers hun eigen thema kiezen. Chrome biedt 30 nieuwe smaken aan. De specificaties voor het uploaden van eigen thema's zijn nog niet bekend.

Sneller

Ook worden er nieuwe functionaliteiten getest in de nieuwe Chrome. De ondersteuning voor html5 is uitgebreid, inclusief ondersteuning voor de videotag. Dat wil nog niet zeggen dat alles naar behoren werkt, concludeert PC World.

Bij een snelheidstest van de nieuwe browser (3.0.195.4) en de stabiele versie (2.0.172.39), komt de bètaversie als winnaar uit de bus. De browsers werden getest op een Core i7 920 pc met de release candidate van Windows 7. In de V8 javascript benchmark van Google scoorde de bèta 4611, een toename van 23 procent op de huidige versie die 3737 haalde. Bij een andere test was de huidige versie van Chrome in 632,2 ms klaar. De bèta deed 509,8 ms, ongeveer 20 procent korter, over de SunSpider Javascript test. Google belooft zelf een snelheidstoename van 30 procent.