In het geval van VMware Server 2.0 is de lijst met ondersteunde gastbesturingssystemen uitgebreid met onder andere Windows Server 2008, Windows Vista en Red Hat Enterprise Linux 5. Op 64-bit hardware kunnen nu ook 64-bit gasten worden geïnstalleerd en gasten kunnen meer bronnen toegewezen krijgen dan bij oudere versies het geval was.

VMware Server 2 biedt ondersteuning voor maximaal 8 GB aan RAM per virtuele machine en tot 2 virtuele SMP-processors. De bètaversie is bovendien uitgerust met een nieuwe internetgebaseerde beheerinterface voor Windows- en Unix-gebruikers. Daarnaast is er nog een console om zonder webinterface bij de virtuele machines te komen.

Na registratie kan de serversoftware voor Windows en Linux worden gedownload voor gratis gebruik.

VMware Workstation 6.5

Vanaf afgelopen dinsdag kan ook VMware Workstation 6.5 (na betaling van 189 dollar) worden gedownload van de site van VMware. De lijst met ondersteunde gast- en host-besturingssystemen is voor Workstation 6.5 flink uitgebreid. Nieuwkomers op de lijst zijn onder andere Windows Server 2008, CentOS 5.0-5.2, Oracle Enterprise Linux 5.0-5.2 en Ubuntu LTS 8.04. In alle gevallen gaat het om zowel de 32- als de 64-bits versies.

Grote troef van de nieuwe versie is het 'Unity' component, dat is overgenomen van VMware Fusion. Met Unity kunnen programma's van verschillende besturingssystemen door elkaar heen gedraaid worden op dezelfde desktop, oftewel het seamless window concept.

Een andere nieuwe mogelijkheid is het streamen van virtuele machines. Hiermee kan een virtuele machine worden gedownload van een webserver en al worden ingeschakeld nog voordat de download compleet is.

Bron: Techworld