Met de grote update installeren Windows 7 SP1-gebruikers vijf jaar aan patches. De basisondersteuning van Windows 7 is vorig jaar afgelopen, wat betekent dat er in principe alleen belangrijke fixes en patches worden uitgebracht voor het OS. De uitgebreide ondersteuning loopt nog tot 14 januari 2020.

Nieuw image

Met het uitbrengen van een echt Service Pack wordt een signaal afgegeven dat het besturingssysteem nog een flinke tijd wordt ondersteund en Microsoft wil dat gebruikers gemotiveerd zijn om over te stappen op Windows 10. Dat geldt waarschijnlijk nog wel het meest voor zakelijke installaties die een SP aangrijpen om het besturingssysteem te verversen zodat het langer meegaat.

Verder bouwen admins met een Service Pack sneller een nieuw image met recente updates. In plaats van te bouwen op de in 2011 verschenen SP1 om daarna uren patches te draaien, kunnen admins nu Windows 7 SP1 gebruiken en de mega-update toepassen om bijgewerkt te zijn naar 2016.

Verzamelupdates

Microsoft gaat vanaf nu verder met maandelijkse Windows 7 SP1-updates (en Windows 8.1) met verbeteringen die geen beveiligingsupdates zijn, meldt Microsoft op een blog. Deze verzamelupdates zijn beschikbaar voor consumenten via Windows Update en het Download Center, en voor systeembeheerders ook via WSUS en System Center Configuration Management.