De nieuwe software wordt momenteel ontwikkeld door het bedrijf Agitar Software en moet volgend jaar op de markt komen, zegt Jeff Pope, vice-president bij Agitar.

De huidige versie van de software, genaamd Agitator, is al in staat om fouten in code te herkennen terwijl de programmeurs de code schrijven. De nieuwe versie zal ook in staat zijn de ontwikkelaar bij eventuele fouten de juiste code op een presenteerblaadje te tonen.

Deze aanpak moet ontwikkelteams helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van hun software. In plaats van achteraf fouten te moeten opsporen en herstellen, gebeurt dit met deze software al tijdens de ontwikkeling, zo belooft Agitar.

Ook de financiële voordelen zijn evident, meent Pope. Zo kost het 16 dollar om een fout te vinden en herstellen tijdens het programmeren. Als de software al klaar is en wordt gebruikt, kost dit zo'n 2500 dollar.

Vooralsnog ondersteunt Agigator alleen de Java-programmeertaal van Sun. Dit omdat zo'n 70 procent van alle softwareontwikkeling in Java gebeurt. Wel wil het bedrijf volgend jaar ondersteuning voor .Net toevoegen aan zijn product. Bron: Techworld