Veel bedrijven maken tegenwoordig gebruik van de openbare mappen, stelt Joe Baguley van Quest. Zij publiceren er documenten en e-mails mee die door alle werknemers moeten kunnen worden gelezen.

Vaak bouwen bedrijven ook formulieren waarin bijvoorbeeld vergaderruimtes kunnen worden gereserveerd. Reserveringen verschijnen zo op een publiek toegankelijke agenda.

Quests nieuwe tool, de Public Folder Migrator for Sharepoint, automatiseert de migratie van de publieke folders naar Sharepoint. De migratie kan ook handmatig worden uitgevoerd, maar dat is een lastig en pijnlijk proces, aldus Baguley.

De eerstvolgende versie van Exchange Server, Exchange Server 2007, verschijnt aan het eind van deze maand en ondersteunt – zoals voorheen – het gebruik van openbare mappen.

In de toekomstige versie van Exchange, die de codenaam 'Exchange 14' draagt, zullen de 'public folders' eveneens ontbreken, stelt Baguley.

Quest biedt een probeerversie van zijn Public Folder Migrator aan op zijn site. De commerciële versie kost 25 dollar per gebruiker. Bedrijven die reeds gebruikmaken van Site Administrator for Sharepoint betalen 15 dollar per gebruiker. Bron: Techworld