Openoffice.org bevat al enkele jaren de mogelijkheid om te exporteren naar pdf. Sinds versie 2.0, die vorig jaar werd geïntroduceerd, zijn de pdf-exportmogelijkheden uitgebreid met ondersteuning voor thumbnails en links in pdf-bestanden.

In versie 2.0.3, die begin volgende maand zal worden geïntroduceerd, kunnen gebruikers tevens zelf instellen hoe een pdf moet worden weergegeven als deze wordt geopend.

Volgens de makers kan deze functionaliteit onder meer worden gebruikt om een digitale nieuwsbrief te verzenden. Dit omdat de maker van de pdf vooraf kan bepalen of bladwijzers worden weergegeven en of werkbalken zichtbaar moeten zijn.

Behalve de nieuwe pdf-mogelijkheden, zal de nieuwe versie ook diverse bugfixes bevatten en op diverse andere punten worden verbeterd. Zo is de woordafbreking verbeterd, zijn extra exportfuncties voor macro's toegevoegd en is er nu een mogelijkheid om documenten als Microsoft Word-document te mailen.

Intel Mac

Het nieuwe open-sourcekantoorpakket is tevens zodanig voorbereid dat deze ook op Macs met een Intel-processor kan draaien. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat Apple X11 is geïnstalleerd. Bron: Techworld