Bezoekers die browsen met Internet Explorer 6 krijgen de volgende boodschap. "U gebruikt een oude versie van Internet Explorer. Om het maximale uit onze website te halen raden wij u aan om IE te updaten. Als u een werkcomputer heeft, neem dan contact op met uw systeembeheerder."

Initiatiefnemer is Finn.no, de grootste veilingsite in Noorwegen. Sinds begin deze week tonen ze bovenstaande waarschuwing aan gebruikers van IE6. Talloze andere Noorse sites, waaronder de invloedrijke techsite Digi.no en vg.no, de grootste krant van Noorwegen, hebben zich aangesloten bij het initiatief. En het vuurtje begint ook over te waaien naar Zweden, Indonesië and Australië.

Microsoft Noorwegen

Microsoft Noorwegen kan zich wel vinden in de campagne. "We hopen dat mensen ons volgen en upgraden naar Internet Explorer 7", aldus Alveberg Isabella van Microsoft op een Noorse nieuwssite. Er is inmiddels een wiki en een Facebook-groep en een Twitter hash tag om het laatste nieuws rond de actie te volgen.

IE6 heeft sinds de release in 2001 veel kritiek te verduren gekregen. De browser interpreteert de code anders dat andere browsers, waardoor veel websites niet correct wordt opgebouwd. Daardoor moeten programmeurs extra veel moeite doen om een site ook geschikt te krijgen voor IE6.

Volgens statistiekenbureau Net Applications had IE6 in januari 2009 nog 19.21 procent van het marktaandeel op browsergebied. 47,32 procent van het internetverkeer komt van IE7.