Het nieuwe pakket, genaamd Novell Open Workgroup Suite Small Business Edition, is gebaseerd op Suse Linux en bevat onder meer Novells Open Enterprise Storage voor opslag, beheer voor gebruikers en rechten en clusteringmogelijkheden.

Voor de desktop bevat de bundel Suse Linux Enterprise Desktop, het open-sourcekantoorpakket Openoffice.org en Novells eigen Groupwise-sofware voor mail- en agendafunctionaliteit.

Met de introductie van dit aanbod hoopt Novell nieuwe mkb-klanten te trekken, een segment waar Novell na de overstap van Netware naar Linux minder goed heeft gepresteerd.

Ondanks de patentovereenkomst die Novell eind vorig jaar met Microsoft sloot, kon de Linux-distributeur het niet laten zijn nieuwe aanbod te vergelijken met Microsofts aanbod.

Zo stelt Novell dat een enkele licentie voor Novell Open Workgroup Suite Small Business Edition goed voor is vijf servers en 200 gebruikers. Microsofts Small Business Server ondersteunt maximaal 75 gebruikers, aldus Novell – die hier subtiel aan toevoegt dat Office dan nog apart moet worden aangeschaft. Bron: Techworld