Novell zou al een principe-overeenkomst hebben gesloten met twee partijen. Dit meldt de New York Post. “Een strategische koper zal het deel van de softwareprovider kopen dat Linux SUSE systemen ontwikkelt en levert, een niet beursgenoteerd bedrijf neemt de rest over”. Waarschijnlijk zullen de overeenkomsten tegelijk gesloten worden, maar wie de kopers zijn willen de bronnen niet zeggen.

VMware

VMware is een mogelijke koper van SUSE, omdat de twee bedrijven al op veel gebieden partners zijn, speculeren analisten in de Wall Street Journal. Zo verkoopt VMware SUSE Linux Enterprise Server samen met zijn vSphere 4.1. Als een ander het bedrijf SUSE koopt, kon die overeenkomst wel eens op losse schroeven komen te staan, stelt Virtualization.info. Novell en VMware waren niet bereikbaar voor commentaar.

Andere namen die worden genoemd zijn Oracle, EMC en Red Hat. Het nieuws dat Novell overgenomen zou worden deed de beurskoers van het concern bijna 6 procent stijgen.

Eerder bod

In maart van dit jaar sloeg Novell nog een overnamebod af van een investeringsfonds Elliot Associates. Dat bood 2 miljard dollar voor het hele bedrijf. Novell vond het bod echter te laag en weigerde erop in te gaan.