Het project is vorig jaar begonnen als Kickstarter-project voor een stuk hardware die hetzelfde doet, maar dan voor je domotica. De mensen achter Mycroft beloofden Linux-ondersteuning te integreren als er meer dan $125000 zou worden opgehaald via Kickstarter. Dat is gelukt, dus gingen ze aan de slag.

Het software-pakket is bijna af en de mensen van Mycroft A.I. hebben vorige week een video geplaatst samen met de aankondiging dat het product in april officieel wordt gelanceerd. De open source assistent luistert naar jouw commando's en voert verschillende opdrachten uit, net als alle andere assistenten op concurrerende besturingssystemen. De video laat verder zien dat de assistent ook overweg kan met geïnstalleerde applicaties als Netflix. Maar ook het compileren van een applicatie is voor Mycroft geen enkel probleem.

Ubuntu ondersteuning

Het team achter Mycroft is al een tijdje in gesprek met Canonical en heeft aangegeven dat de software beschikbaar zal worden gemaakt voor Ubuntu. Of de assistent meegeleverd gaat worden met versie 16.04 van Ubuntu, die ook in april uit komt, is echter nog niet zeker.