In mei stelde Microsoft dat gebruikers en distributeurs van open-sourcesoftware 235 patenten van Microsoft schenden. Door de overeenkomst zijn Linspire-gebruikers gevrijwaard van eventuele patentclaims die Microsoft naar eigen zeggen zou kunnen opleggen.

Als onderdeel van de overeenkomst, gaat Linspire onder meer samen met Microsoft en Novell werken aan conversieplugins, zodat gebruikers van Open Office en Microsoft Office eenvoudiger documenten kunnen delen.

Ook neemt Linspire een licentie op RT-audiocodec van Microsoft. Zodoende kan de Linux-distributeur zijn chatclient Pidgin IM geschikt maken om te brabbelen met Windows Live Messenger en andere producten van Microsoft.

Ook zal Linspire ondersteuning voor Windows Media 10 aan zijn toekomstige versies toevoegen en wordt Windows Live Search de standaardzoekmachine in Linspire 5.0.

Linspire

Linspire is op poten gezet door Michael Robertson nadat deze voor zo'n 400 miljoen dollar mp3.com had verkocht. De oorspronkelijke naam was Lindows, waardoor Robertson het aan de stok kreeg met Microsoft.

Na een aantal rechtszaken heeft Robertson - in ruil voor 20 miljoen dollar – de namenstrijd opgegeven. Sindsdien gaat het bedrijf en de distributie door het leven als Linspire. Bron: Techworld