PlateSpin specialiseert zich in het beheer van servervirtualisatie in het rekencentrum, en dan vooral de verbinding tussen virtuele server en de rest van het netwerk. De VMware-partner houdt zich verder onder andere bezig met recovery en VM-migratie. Novell heeft nog niet bekendgemaakt of het de software van Platespin in de open sourcesfeer gaat trekken.

Het is Novell vooral te doen om de beheersoftware van PlateSpin, zo schrijft het bedrijf in de persverklaring. Zo kan de werklast binnen een datacentrum verdeelt worden tussen VM's van bijvoorbeeld Xen, VMware en Microsoft, iets waar meer bedrijven mee aan het werk zijn. VMware heeft vorig jaar bijvoorbeeld VM-beheerder Dunes overgenomen. Daaruit komt een dezer dagen Livecycle Management tevoorschijn, zo wordt verwacht.

PlateSpin schrijft op zijn beurt in het bericht dat het toegang tot de markt voor grote ondernemingen ziet, terwijl het voor bestaande klanten zijn software kan koppelen aan Novells Zenworks beheertools.

Het is, na de overname van SiteScape vorige week, de tweede overnamestap die Novell zet in korte tijd. Eind april moet de zaak rond zijn. Bron: Techworld