De e1000e-driver is bedoeld voor de Gigabit Ethernet-chipsets van Intel en zit verwerkt in de Linux-kernel 2.6.27. De aankomende Ubuntu-versie Intrepid Ibex zou in eerste instantie gebruik maken van Linux kernel 2.6.26, maar vorige maand werd toch nog overgestapt naar de nieuwe versie. Na installatie van de Alpha van Intrepid Ibex en het laden van de driver bestaat dus het risico dat de driver de hardware onherstelbaar beschadigt.

"We verwachten dat alpha-versie nog behoorlijk wat bugs bevatten", aldus de ontwikkelaars van Ubuntu. “Maar bugs die de hardware beschadigen zijn toch wel van een andere orde. We moeten gebruikers dan ook adviseren om de Intrepid alpha’s, inclusief de live-cd’s, niet te gebruiken op machines met Intel Gigabit Ethernet.”

Ubuntu gaat het probleem op korte termijn verhelpen door de e1000e-driver uit te schakelen. De ontwikkelaars hebben echter geen plannen om de noodoplossing beschikbaar te stellen voor Alpha 6 van Intrepid Ibex. Het probleem zal wel zijn verholpen in de bètaversie die op 2 oktober verschijnt.

Bron: Techworld