Slackware, aan het begin van de jaren ‘90 ontwikkeld door de Amerikaan Patrick Volkerding, is een van de oudste nog bestaande Linux-distributies. Doordat het grootste deel van de gebruikte configuratiegereedschappen afkomstig zijn uit andere distributies, wordt Slackware beschouwd als een gebruiksvriendelijk pakket. Met name de eenvoud van het packagebeheersysteem en de betrouwbaarheid kunnen op de nodige waardering rekenen.

De nieuwe versie van Slackware is gebaseerd op Linux-kernel 2.6.27.7. Daarnaast beschikt het pakket onder meer over de Xorg 1.4.2 X server, updates voor Xfce (4.4.3), KDE (3.5.10) en standaard ondersteuning voor Hardware Abstraction Layer (HAL), waarmee direct naar de hardware geschreven kan worden. Hierdoor kunnen systeembeheerders hard- en software gebruiken waartoe ze normaal gesproken geen toegang hebben, zonder daarvoor een sudo-configuratie te moeten gebruiken. Een volledige lijst met updates is te vinden in de release notes.

Versie 12.2 van Slackware is kosteloos te downloaden via de officiële site. Daarnaast is het mogelijk om een fysieke kopie te bestellen in de vorm van zes cd-roms (49,95 dollar) of één dvd (59,95 dollar). Bron: Techworld