Open-Xchange Server Edition is de opvolger van Open-Xchange Server 5 en bedoeld voor installatie op de eigen servers. De leverancier heeft ook een 'Hosting Edition' op de markt waarbij Open-Xchange wordt aangeboden als een 'Software-as-a-Service'.

De nieuwe serverversie is onder andere voorzien van een AJAX-gebaseerde en aanpasbare gebruikersinterface en 'mashup'-mogelijkheden om webapplicaties te integreren in de interface. Dan kan worden gedacht aan RSS-feeds, podcast en video, maar ook aan Salesforce.com en SAP Business One. De plug-in architectuur maakt het bijvoorbeeld mogelijk om Instant Messaging-tools te integreren in de GUI.

De groepware-oplossing loopt onder Debian Etch, Red Hat Enterprise Linux 5 of SuSE Linux Enterprise Server 10 en is volgens de ontwikkelaars goed te integreren in bestaande infrastructuren zoals LDAP- of Active Directory-omgevingen.

Open-Xchange Server Edition is vanaf vandaag beschikbaar. Aan een onderhoudscontract voor 25 gebruikers hangt het eerste jaar een prijskaartje van 875 euro. Daarna zakt de prijs naar 218,75 euro per jaar. Gebruikers met een geldig abonnement voor Open-Xchange Server 5 kunnen zonder bijkomende kosten opwaarderen naar de nieuwe Server Edition.

Bron: Techworld