Ook in versie 4.4 ligt de nadruk weer op beveiliging. "We blijven trots op OpenBSD’s record van slechts twee remote lekken in de standaardinstallatie in meer dan tien jaar", aldus De Raadt in een e-mail waarin hij de nieuwe versie aankondigt. Zo is OpenSSH voor encryptie – OpenBSD's paradepaardje – opgewaardeerd naar versie 5.1.

Daarnaast is de ondersteuning voor platformen, hardware en software van derde partijen weer verder uitgebreid. Zo ondersteunt OpenBSD 4.4 nu ook de grote servers van Sun en Fujitsu met SPARC64 V- tot aan SPARC64 VII- en UltraSPARC VI-, T1- and T2-processors. Ook zijn er nieuwe en verbeterde drivers opgenomen voor onder andere de G33- en G35-chipsets van Intel en verscheidene Wi-Fi-chips.

Daarnaast is het installatie- en upgradeproces op verschillende punten verbeterd. Een complete lijst met de verbeteringen is te vinden op de site van OpenBSD.

BSD Knights

De makers van OpenBSD brengen iedere zes maanden een nieuwe versie van het Unix-achtige OS op de markt. Bij elke uitgave wordt er ook een ‘release song’ uitgegeven. Bij versie 4.4 is dat ‘Trial of the BSD Knights’.

Bron: Techworld