Dat is een paar dagen later dan voorzien, wat door de ontwikkelaars wordt toegeschreven aan een stroomstoring bij het Duitse Neurenberg. Sinds de tweede bèta zijn nieuwe versies van onder andere OpenOffice (3.0 definitieve release), Cups (1.3.9), Novell's .NET implementatie Mono (2.0) en de Linux Kernel (Linux 2.6.27.1, de versie waarbij de e1000e bug wordt gerepareerd) toegevoegd aan deze build.

Bij bèta 2 werd voor de laatstgenoemde bug, waarbij de combinatie van de kernelversie met de e1000e driver het risico ontstond dat de hardware beschadigd raakt, nog een tijdelijke oplossing gebruikt. Nu is het probleem definitief verholpen.

Het moet vanaf nu ook makkelijker zijn om OpenSUSE op een Mac te installeren. Vorige versies konden nog niet goed overweg met de master boot record van de Apple-machines.

Er zijn ook al wat problemen bekend bij bèta 3. Zo werkt hypervisor KVM nog niet, en ook de Gnome Quickstarter is nog niet bruikbaar.

OpenSUSE 11.1 bèta 3 is beschikbaar als Live CD voor x86 machines. De definitieve versie staat voor december op de rol. Bron: Techworld