OpenSUSE 11.2 komt er elf maanden na de vorige versie. Als gevolg van een discussie afgelopen zomer is KDE 4.3 de standaard desktopomgeving in OpenSUSE 11.2, maar gebruikers kunnen in het installatieprogramma ook kiezen voor GNOME, Xfce of alternatieve window managers. Ext4 is het standaard bestandssysteem geworden, en gebruikers kunnen in het installatieprogramma kiezen voor versleuteling van de volledige harde schijf.

KDE 4.3 is een fikse update met verbeterde netwerkondersteuning en een nauwere integratie van Firefox (die Konqueror is opgevolgd als standaardbrowser) en OpenOffice.org in de desktopomgeving. Van GNOME is de recentste versie 2.28 beschikbaar. De ontwikkelaars hebben hier voor Pidgin gekozen in plaats van Empathy, de standaard instant messaging client van GNOME die nog heel wat functionaliteit mist. Opvallend in beide desktopomgevingen is de prominente plaats van microblogging tools Gwibber en Choqok. De live cd-images kunnen nu ook naar een USB-stick geschreven worden en de distributie is verbeterd voor gebruik op netbooks.

Beheerders zullen WebYaST zeker leuk vinden, een webgebaseerde interface voor de systeemconfiguratietool YaST. In OpenSUSE 11.2 is ze als technology preview beschikbaar. De ontwikkelaars raden nu eindelijk ook een in-place upgrade van OpenSUSE 11.1 naar 11.2 aan, terwijl dit voorheen nog als een risicovolle taak beschouwd werd. Tot slot heeft de commandline pakketbeheerder Zypper heel wat verbeteringen gekregen. Bron: Techworld