Het hoofd van de Fusion applicatie-ontwikkelingsdivisie waarschuwt dat het geduld verder beproefd zal worden. Vice-president Steve Miranda heeft tijdens de Oracle OpenWorld-conferentie gereageerd op geruchten en speculaties dat het applicatiepakket in de loop van volgend jaar beschikbaar zou zijn.

Hoewel Miranda bevestigt dat het programma voor 'early adopters' waarschijnlijk volgend jaar van start gaat, in een interview verduidelijkt hij dat het om het einde van het jaar gaat. "En we zullen erg terughoudend blijven over een uiteindelijke release date", voegt Miranda eraan toe. Dat zou op zijn beurt betekenen dat Fusion Apps 1.0 in principe niet vroeger dan 2010 zal verschijnen. "We willen er zeker van zijn dat Fusion Applications een succes is, punt." Aan het begin van de conferentie gaf een woordvoerder al aan dat Fusion Apps in 2009 beschikbaar komt voor een select gezelschap klanten, maar niet wanneer precies.

Het applicatiepakket werd voor het eerst in 2005 aangekondigd en moet de lappendeken van Oracle-software (E-Business suite, Siebel, PeopleSoft enzovoorts) aaneen ritsen tot een volledig geïntegreerde omgeving. De spaarzame applicaties uit de serie die al uit zijn, behoren voornamelijk tot de CRM-categorie. De geruchten gingen dat de ontwikkeling van Fusion vertraagd was, iets waar Oracle overigens stil over is gebleven.

Bron: Techworld