De overname past Oracle's vernieuwde strategie om zichzelf te profileren als een 'powerhouse' voor zakelijke applicaties. Eerder al nam de fabrikant PeopleSoft over voor 10,3 miljard dollar.

In tegenstelling tot de vijandige overnameperikelen bij PeopleSoft, lijkt het bestuur van Siebel de overname te steunen. Oprichter en bestuursvoorzitter Thomas Siebel heeft, samen met de rest van het bestuur, zijn goedkeuring gegeven aan de overname, aldus Oracle in een verklaring.

De aandeelhouders van Siebel zullen in een speciale aandeelhoudersvergadering hun goedkeuring verlenen aan de overname. Oracle heeft voor de overname overigens geen toestemming van zijn aandeelhouders nodig.

Door de overname wordt Oracle naar eigen zeggen de grootste fabrikant ter wereld van crm-software. Oracle betaalt 10,66 dollar voor ieder aandeel Siebel, omgerekend bijna 17 procent meer dan de slotkoers van afgelopen vrijdag.

De overnamesom komt in totaal uit op ongeveer 5,85 miljard dollar. Effectief betaalt Oracle echter 3,61 miljard dollar omdat Siebel nog 2,24 miljard dollar in kas heeft.