Volgens Andrew Krause, directeur applicaties bij Oracle, gaan de ontwikkelteams bij Oracle ook nauwer samenwerken met klantenadviesraden en gebruikersgroepen, zodat de productfamilies in het Oracle Applications-pakket beter kunnen worden afgestemd op de wensen van de klant.

Oracle Applications is een collectie van JD Edwards-, Peoplesoft- en Siebel-applicaties. De collectie wordt tot na de introductie van Oracle Fusions Applications in 2008 met nieuwe functies uitgebreid, verzekert Oracle-directeur Charles Phillips. Het gaat daarbij om functies als xml-rapportage en Business Actvity Monitoring – functies die zijn gebaseerd op nieuwe standaarden en technologieën.

Gebruikers die een licentie hebben gekocht voor een Oracle-product kunnen volgens de nieuwe Lifetime Support Policy onbeperkt gebruikmaken van de technische expertise bij Oracle. Ook kunnen ze zelf hun productupgrades plannen.

Zekerheid

Oracle heeft het afgelopen jaar een indrukwekkende reeks bedrijven overgenomen. Met zijn nieuwe roadmap wil de fabrikant onderstrepen dat nieuwe klanten zich geen zorgen hoeven te maken. Ook is er geen datum meer waarop de support verjaart.

"We willen alle productfamilies onderhouden zolang ze levensvatbaar zijn", meldt Krause. "Dat betekent dat de support niet meer in 2013 eindigt, zoals bij sommige producten nog het geval was". Bron: Techworld