De ontwikkelingen in deze soap volgen elkaar hiermee in rap tempo op. Aanvankelijk bood Oracle zestien dollar per aandeel, wat neerkwam op 5,1 miljard dollar. Het bedrijf heeft zijn bod nu echter verhoogd tot bijna twintig dollar per aandeel om zo de aandeelhouders over de streep te trekken. De totale waarde van de eventuele deal komt hiermee op 6,3 miljard dollar. Volgens financieel directeur Jeff Henley rekent Oracle op een positieve reactie. De cfo verwacht dan PeopleSoft-aandeelhouders massaal contact zullen opnemen en `zullen eisen dat zij het bod mogen accepteren'.

Aanklachten

Daarnaast maakte Oracle bekend een aanklacht in te dienen tegen PeopleSoft, de raad van bestuur van dit bedrijf en J.D. Edwards (JDE) vanwege hun vermeende pogingen de overname te dwarsbomen. De oorlog tussen de drie bedrijven lijkt hiermee nu echt te zijn losgebarsten. Eerder al maakten PeopleSoft en JDE bekend Oracle voor het gerecht te slepen. In hun visie hindert Oracle juist de voorgenomen overname van JDE door PeopleSoft.

Mediaoffensief

Uitgerekend vandaag start PeopleSoft met een mediaoffensief om via advertenties de consument aan zijn kant te krijgen. Het bedrijf hoopt zo de vijandige overname door Oracle te voorkomen. PeopleSoft heeft onder meer in de Europese editie van de Wall Street Journal een complete advertentiepagina gekocht om tevreden PeopleSoft-klanten te laten vertellen hoe ongelukkig zij zijn met het overnamebod van Oracle. "We hebben Oracle ooit overwogen, maar afgewezen ten gunste van PeopeSoft. Hun gedrag geeft ook geen enkele aanleiding dit te heroverwegen", zo verklaart Ray Ouellette, directeur van IMI Solutions, in de paginagrote advertentie. PeopleSoft kondigde begin juni aan concurrent J.D. Edwards over te nemen. Hierop deed Oracle een bod op alle uitstaande aandelen PeopleSoft, in een poging het bedrijf via een vijandige overname in te lijven. Update, 15:25 uur: Reactie Jeff Henley toegevoegd.