Klaagzangen op twitter en op Microsoft-fora: je verwacht het niet. Ditmaal is er alom frustratie bij gebruikers van Microsoft Office 2016 nadat zij hun Macs hebben voorzien van Apple's nieuwste besturingssysteem OS X 10.11 El Capitan.

Office knalt er meerdere malen achter elkaar uit, zeker als je documenten bewerkt. Microsoft heeft al een paar updates utigebracht die voornamelijk voor Outlook enigszins de pijn verzachten, maar het werken met Word blijft pijnlijk moeilijk (als niet onmogelijk).

'Pas upgraden na een oplossing'

Op Thurrott.com blogt Brad Sams erover en dat alleen al lokt tientallen reacties uit van mensen die hetzelfde probleem ervaren. Hij adviseert dan ook pas naar El Capitan te upgraden als het probleem door Microsoft is opgelost.

Overigens ziet Sams ook dat sommige gebruikers blijkbaar meer probleemloos door het leven gaan, dus de kern van het probleem blijft nog wat in nevelen gehuld.

Ook Office 2011?

Update 13.15: Ondertussen blijkt uit meldingen op twitter dat ook Office 2011 problemen kent met Apple's nieuwe OS-upgrade.