AlterNET, Ivective en RedNose hebben de handen ineen geslagen en lijken gemeenten nu een compleet pakket te kunnen bieden. Bouke Koelstra van Ivective vertelt dat ze hebben gemerkt dat gemeenten voor open-source-implementaties alleen terecht kunnen bij hele grote bedrijven en hele kleine. Bij die eerste groep voelen kleine en middelgrote gemeenten zich vaak niet thuis, maar eenmansbedrijfjes kunnen geen continuïteit garanderen, dus daar kan een gemeente ook niet op terugvallen. “Dienstverleners in het middensegment ontbreken gewoon”, zegt Koelstra. En dat is het gat waarin de drie bedrijven nu springen, verenigd als OSSdorp.

OSSdorp

In totaal hebben ze 60 mensen in dienst en hebben ze veel ervaring met implementaties bij gemeenten. AlterNET is gespecialiseerd in Typo3, een open source CMS dat nu al bij 16 gemeenten draait. Ivective doet de haalbaarheidsstudies en integreert software op servers en desktop. RedNose tot slot doet de trainingen voor OpenOffice en de sjabloonconversies.

OSSdorp is deze week gelanceerd. “We hebben deze week een groot aantal gemeenten aangeschreven en nu al hebben we leuke reacties gekregen. Dat stemt bemoedigend”, zegt Koelstra.

De drie bedrijven kenden elkaar al langer. Een klant van Ivective vroeg ooit om een CMS, waarna Ivective voor die klus AlterNET inschakelde. Hetzelfde gebeurde bij een klant van AlterNET, die nieuwe servers wilde. RedNose complementeerde het trio. “We vullen elkaar heel goed aan en er is nauwelijks overlap”, Zegt Koelstra. “En waarom zouden we dan niet samen de markt op gaan? We hebben het idee dat gemeenten dat willen.”

Bron: Techworld