De iOS-installer van Popcorn-time.se, een .exe bestand voor Windows, gaat controle door certificaten uit de weg door tijdens de installatie het iOS-apparaat in vliegtuigmodus te zetten. De certificaten worden goedgekeurd omdat de iPhone of iPad geen contact kan leggen met servers om de geldigheid ervan te controleren. Een jailbreak is niet nodig.

De slimme truc is bevestigd door Wired en The Next Web, die de app gisteravond en vannacht hebben uitgeprobeerd. "Vrijwel direct stream je films en tv-series naar je device", schrijft TNW. Hoewel de app nog wat schoonheidsfoutjes kent en de interface ronduit lelijk oogt, krijg je zonder veel problemen toegang tot uren aan illegale content en kun je media via AirPlay en Chromecast naar een televisie streamen.

'Bring it on!'

Eerder verscheen voor de webdienst van Popcorn Time al een Android-versie. Ook een OS X-versie om de installer voor iOS te installeren zou in de maak zijn. De makers van de iOS-applicatie verwachten niet dat Apple blij zal zijn met het project. "Het wordt een gevecht van de lange adem, een kat-en-muisspel met Apple", reageert het team tegen TNW. "Ze zullen het niet leuk vinden dat we hun gesloten ecosysteem hebben gekraakt."

Het team heeft naar eigen zeggen al toekomstige updates voor de installer in de planning. "Ze zijn klaar voor ieder obstakel dat Apple het team zal opwerpen", aldus de verklaring.