Eind september of begin oktober zal Microsoft de preview van het nieuwe Windows Treshold, de codenaam van de volgende grote Windows-release, vrijgegeven voor iedereen. Dat meldt Microsoftwatcher Mary Jo Foley bij ZDNet. De previewversie is niet alleen beschikbaar voor ontwikkelaars, maar zal door iedereen zijn te testen. Foley beroept zich op betrouwbare bronnen binnen Microsoft die vaker acurate informatie hebben gegeven.

Verwacht veel updates

Gebruikers van de previewversie zouden akkoord moeten gaan met het pushen van updates naar het systeem. Om de 5 a 6 maanden zou Microsoft met een zogeheten 'milestone build' komen. Het blijft vooralsnog onduidelijk of Treshold uiteindelijk WIndows 9 zal heten of dat het een grote update van Windows 8.x zal zijn. De uiteindelijke release volgt volgens Foley in april 2015.

Veranderingen

Een van de veranderingen in Treshold is de veelbesproken terugkeer van het startmenu. Ook zouden desktopgebruikers standaard in de desktopmodus booten. Volgens geruchten zou ook de charsbar voor hen verdwijnen.