Vorige maand werd duidelijk dat gebruikers met splinternieuwe hardware niet meer op Windows 7 of 8.1 konden blijven hangen. Ze kregen foutmeldingen als ze updates binnen probeerden te halen. De uitleg van Microsoft was dat hoewel Windows 7 en 8.1 nog wel wordt ondersteund, de ondersteuning werd beëindigd voor specifieke nieuwe chipsets.

Het ging daarbij om systemen met een zevende generatie-processor van Intel (Kaby Lake), AMD (Ryzen/Bristol Ridge) en Qualcomm 8996 of nieuwer. Gebruikers moesten maar overstappen op Windows 10, dat de nieuwe hardware wel ondersteunde. Een programmeur heeft nu een patch op GitHub gepubliceerd die deze beperking verwijdert, meldt BleepingComputer.

De programmeur keek in de code van de weigerende patches en vond een functie die kijkt of de hardware nog wordt ondersteund. Met die vondst in handen was het simpel om de functie te frustreren. De patch verwijdert daarmee effectief de controle die wordt uitgevoerd op de cpu-versie, zodat updates voor Windows 7 en 8.1 door worden gestuurd naar systemen met de nieuwe chips.