Normale ondersteuning biedt gebruikers de mogelijkheid om elke zes maanden een nieuwe update van Red Hat Enterprise te installeren. Deze updates bevatten alle bugfixes en veiligheidspatches van de voorbije periode, maar ook ondersteuning voor nieuwe hardware. Met de Extended Software Support van 18 maanden kunnen bedrijven ervoor kiezen om zich langer te binden aan één versie van Red Hat Enterprise Linux.

Op deze manier kunnen bedrijven een hoop geld besparen, legt het RHEL-team uit in een blogpost. Bovendien lopen bedrijfskritische systemen minder risico, omdat regelmatige veranderingen vaak leiden tot problemen en instabiliteit. Red Hat denkt met deze service vooral systeembeheerders aan te spreken, omdat de software op deze manier minder vaak gecontroleerd hoeft te worden wanneer het besturingssysteem een upgrade krijgt.

De Extended Software Support geldt voor gebruikers met minimaal 100 abonnementen en is vanaf vandaag te koop via Red Hat en wereldwijde verkooppartners. De prijs is variabel aan het aantal systemen en begint bij 60.000 dollar per jaar. Overigens blijft de normale ondersteuningsmogelijkheid van zes maanden ongewijzigd. Bron: Techworld