Het ISV partnerprogramma van Red Hat omvat zo’n 2.200 leveranciers en in totaal zijn er meer dan 3000 applicaties gecertificeerd op platformen van Red Hat, zoals RHEL en JBoss. De partners zijn er vanaf vandaag van verzekerd dat hun applicaties ook zullen draaien op virtualisatietechnologieën van Red Hat.

Garantie

Daartoe heeft Red Hat een Application Binary Interface (ABI) garantie gegeven. Red Hat verzekert daarmee zijn partners dat de kernel-level ABI niet verandert bij nieuwe releases, waardoor er geen nieuwe drivers nodig zijn bij upgrades. En als een applicatie op RHEL is gecertificeerd, dan is die applicatie ook compatibel vanuit een user-space ABI perspectief.

Niet eerlijk

Al op VMworld vertelde Andrew Cathrow tegen Techworld dat alle hardware die met RHEL overweg kon ook met de hypervisor werkte. Werkte het niet, dan beschouwde Red Hat het als een bug en losten ze het op, zo vertelde Cathrow. De hypervisor van Red Hat is dan ook gewoon een gestripte versie van RHEL, met daarin alleen de kernel en basale management software waarmee de hypervisor kan worden aangesloten op de uitgebreide beheersuite van Red Hat. KVM, de hypervisor waarvan Red Hat gebruik maakt, is namelijk standaard onderdeel van de Linux kernel.

Toen al zei Cathrow dat alle ISV’s de hypervisor van Red Hat certificeerden, wat oneerlijk was tegenover de concurrentie. Maar andersom werkt het blijkbaar evengoed.

Bron: Techworld