Ook is er met de introductie van de nieuwe versie een cd-versie waar vanaf het open-sourcebesturingssysteem kan worden geboot. Red Hat hoopt dat dit zorgt voor een stijging in het aantal mensen dat Fedora wil proberen.

Aan de ontwikkelkant is er ook het nodige veranderd. Grootste verandering hier is de gewijzigde 'ontwikkelstructuur' die wordt gehanteerd.

Voorheen konden alleen programmeurs van Red Hat wijzigingen in de code maken. Deze 'inner circle' is nu echter uitgebreid zodat ook de community kan helpen met het onderhoud van de code.

Door de community nauwer te betrekken bij het ontwikkelproces, erkent Red Hat dat enkele van de belangrijkste verbeteringen aan het besturingssysteem van buiten komen.

"Het is een belangrijke verschuiving in de manier waarop we Fedora ontwikkelen", zegt Greg DeKoenigsberg, community-ontwikkelmanager bij Red Hat.

"Er is een nieuw ontwikkelsysteem voor Fedora 7", voegt Max Spevak, bij Red Hat verantwoordelijk voor het Fedora-team, toe. "Iedereen kan nu een deel van de code nemen en via dezelfde tools hun eigen versie van Fedora generen, net zoals Red Hat dat doet."

Fedora 7, dat voortaan overigens zonder de toevoeging 'Core' door het leven gaat, is hier te downloaden. Bron: Techworld