Een woordvoerder van Red Hat zei dat het bedrijf met het JBoss MASS (Migration Assistance) Project wil bewerkstelligen dat de overstap van klanten naar JBoss nog soepeler gaat verlopen. Dat het project bedrijven ook makkelijker over de streep kan trekken is wat hem betreft een mooie bijkomstigheid.

Aaron Darcy vertelde tegen de IDG nieuwsdienst dat klanten bij de meeste migraties hulp zoeken, omdat ze nog geen ervaring hebben met de nieuwe technologie. “Wat je vaak ziet is dat de mirgratie begint met het doorlezen van het handboek. Ons doel is tools creëren die het handboek vervangen”, zei Darcy.

JBoss MASS is een project dat Red Hat samen met partners heeft opgezet. Veel van die partners hebben al toegezegd dat minstens één persoon code en expertise gaat leveren aan het project.

Niet alleen moeten er tools komen om de migratie makkelijker te maken, maar via een online gemeenschap moeten klanten ook in contact kunnen komen met andere klanten die al meer ervaring hebben met het platform. Samen sta je sterker. Bovendien is gedeelde smart halve smart. Bron: Techworld