Remix OS kan tot nu toe alleen maar op 64-bits systemen worden gebruikt, ook in de nieuwste versie, 2.0.1. Maar daar komt binnenkort verandering in, meldt Liliputing.

In het updatebericht van Jide, de maker van Remix OS, vond Liliputing de aankondiging van de 32-bitsversie van het besturingssysteem. Goed nieuws dus voor degenen die er lekker mee willen experimenteren op een oud systeem dat nu stof staat te happen op zolder (en ook eens een goed argument om eindelijk dat XP er vanaf te halen).

We hebben al eens eerder geschreven over Remix en dat leverde in de reacties een soms wat felle discussie op. Want, was de vraag, waarom zou je een Android-variant op een 64-bits systeem installeren? Enfin, binnenkort dus op 32-bits en leef je uit.

Overigens is de eerste update van het besturingssystseem (hier te vinden) niet spannend. Wel moet je het OS helemaal opnieuw installeren als je het op een pc gebruikt, want het update de oude versie niet automatisch. Dus data backuppen en een clean install.