Red Hat Network (RHN) Satellite is daarmee toe aan versie 5.2, welke voor de server-installatie nu Red Hat Enterprise Linux 5 als basis-OS gebruikt. De serververise ondersteunt nu ook Oracle Database 10g R2 (zowel standaard als Enterprise); niet de nieuwste versie van de database, maar volgens Red Hat wel de populairste. Versie 5.1 van RHN Satellite stamt van april dit jaar.

Meegeleverd met 5.2 is een technology preview van een command line-installatieprogramma voor RHN Proxy Server welke in versie 5.3 geheel geïmplementeerd moet worden.

Nieuwe commando's de grip op de database moeten uitbreiden. De 'gather-stats', 'report-stats' en 'shrink-segments' commando's doen wat verwacht kan worden; respectievelijk ophalen van statistieken van RHN/Oracle database-objecten, tonen van lege of oude gegevens en het inkrimpen van database-segmenten.

Tenslotte zijn twee grote bugfixes doorgevoerd. Zo wordt het admin-wachtwoord niet meer onversleuteld opgeslagen in een aparte database-entry, en is een lek in de httpd.conf gedicht waarmee het mogelijk was om maplijsten ongeoorloofd op te halen.

De nieuwe versie is per direct beschikbaar. Bron: Techworld