De pakketten voegen nieuwe functies toe aan zowel de kern (zoals financi├źn en aankopen) als aan productvolging, zoals verkoop en productie. Tegelijkertijd komt SAP met vijftig setjes van bestaande diensteninterfaces, verpakt voor verschillende ondernemingsprofielen.

De verbeteringen zijn gratis voor bestaande klanten van SAP en gelden voor ERP 6.0. Daarmee zet SAP een lijn door die het twee jaar geleden aankondigde door met snel in te voegen kleine updates te werken, in plaats van elke keer een nieuwe versie van ERP uit te geven.

Daarmee, zo zegt analist Marc Sangoni tegen de IDG Nieuwsdienst, maait SAP het gras weg voor de voeten van concurrent Oracle. "Als je de keus hebt tussen het gedoe om SAP opnieuw te implementeren of over te stappen naar de concurrent, dan zou je wel eens ervoor kunnen kiezen om uit te stappen", zegt hij. "Maar als je al op SAP draait en je kent het allemaal een beetje, dan ben je sneller geneigd om aan boort te blijven."

Oracle hanteert voor Fusion dezelfde strategie van relatief snelle updates, in plaats van elke keer een nieuwe uitrol. Bron: Techworld