Vorig jaar maart klaagde Oracle het bedrijf TomorrowNow aan, omdat het illegaal programma's en documenten zou hebben gedownload van Oracle's website. Vorige maand schatten advocaten van Oracle dat ze 'waarschijnlijk meer dan één miljard euro' gingen eisen in de rechtszaak.

Migratiehulp

SAP zegt nu dat het licht bij TomorrowNow uitgaat op 31 oktober. Tot die tijd richt het zich op het vinden van bedrijven die zijn huidige klanten kan gaan ondersteunen. "Dat kan ook Oracle zijn," laat woordvoerder Saswato Das weten. "Klanten kunnen ook andere ondersteuning krijgen."

TomorrowNow levert software-support voor verschillende pakketten. Toen het ondersteuning zou hebben gegeven aan nieuwe klanten van Oracle met behulp van illegaal verkregen documenten, spande Oracle de rechtszaak aan.

Zwaard van Damocles

Of de sluiting ook echt een direct gevolg is van de dreigende rechtszaak, wilde woordvoerder Das niet zeggen. Hij erkende wel dat de claim het vinden van een koper bemoeilijkte. "We hebben zorgvuldig allerlei opties bedacht om TomorrowNow te verkopen, maar de rechtszaak zou de transactie enorm complex hebben gemaakt," aldus Das. "Daarom hebben we besloten ermee te stoppen."