De leverancier van customer relationship management (crm) software houdt op 31 januari een speciale aandeelhoudersvergadering. Op die dag volgt naar verwachting definitieve goedkeuring voor de overname. Oracle heeft zelf geen toestemming van zijn aandeelhouders nodig.

De overname van Siebel werd aangekondigd in september. Door de overname wordt Oracle naar eigen zeggen de grootste crm-maker ter wereld.

Oracle betaalt 10,66 dollar voor ieder aandeel Siebel — een overnamesom van in totaal 5,85 miljard dollar. Effectief betaalt Oracle echter 3,61 miljard dollar omdat Siebel nog 2,24 miljard dollar in kas heeft.

De overname past in Oracle's strategie om zichzelf te profileren als 'powerhouse' voor zakelijke applicaties. De fabrikant biedt naast zijn eigen crm-lijn ook een Peoplesoft en JD Edwards-lijn aan.

Oracle nam in 2005 — naast crm-fabrikanten Peoplesoft en Siebel — ook de bedrijven Retek, Oblix, TimesTen, TripleHop, ProfitLogic, i-Flex, Context Media, G-Log, Innobase, Thor en OctetString over.

De overname van Siebel werd begin december door de Europese Commissie goedgekeurd. Amerikaanse autoriteiten gaven hun toestemming al in november.