Grote delen van Movable Type 4 zijn opnieuw ontwikkeld om het beheer en de uitrol van zakelijke blogs en communities te vereenvoudigen.

Six Apart probeert hiermee zijn marktaandeel in de zakelijke blogmarkt te behouden en uit te breiden, nu grote fabrikanten als IBM en Microsoft blogfunctionaliteit in zakelijke collaboratieplatformen integreren.

Experts zien Movable Type al enige tijd als het meest geavanceerde blogproduct voor de zakelijke markt. Met de nieuwe versie probeert Six Apart de vermeende voorsprong te houden.

"Niemand heeft iets dat net zo robuust is als Movable Type. Six Apart heeft een flinke voorsprong", zegt Rob Koplowitz, analist bij Forrester.

Nieuw in de vierde versie is onder meer een installatie- en upgradewizard, verbeterde beheertools voor templates en een beheerfunctie om meerdere blogs en gebruikers vanuit een centrale interface te beheren.

Ook kan de blogsoftware integreren met andere zakelijke systemen, gekoppeld worden aan directories en geschaald worden om op meerdere servers draaien.

Open-source Tevens heeft Six Apart bekendgemaakt een open-sourceversie van Movable Type te introduceren. Deze versie wordt in de herfst verwacht. De bèta is inmiddels al wel te downloaden, al is deze bij lange na niet stabiel genoeg om in een productieomgeving te gebruiken. Bron: Techworld